tisdag 21 juli 2009

Målning mellan skurarna..

Inget annat att vänta än regn nu när fruntimmersveckan är här... Inget kul målarväder, Pelle är måttligt road av de häftiga skurarna :( Men trots ganska mycket regn idag så har det gått framåt med 'måla-om-huset-projektet'! Sakta men säkert :)

Värsta 'gällivarehänget' avslöjar dagens Sweden-kalsipper ;)
Mycket färg går det åt...
...speciellt på södersidan som har fått färg idag. Är så jädra nervös när Pelle och pappa är högt uppe på stegarna, kanske för att jag själv är tämligen höjdrädd...?? Eller kanske beror det på att Pelle faktiskt har trillat ner från farstutaket för inte allt så länge sedan??! Den gången hade han tur... Pappa säger att alla fruntimmer tycker det är otäckt när karlarna är uppe och klättrar högt men si målat, det vill de ha ;) Jo det vill man så klart!
Brorsan kom också ut en sväng idag, trevligt! Här busar han med Percy som springer runt med sin IKEA-morot "Ha ha, du kan inte ta mig!!" Ser ni förresten EU-moppen i bakgrunden?! Har blivit med moppe! Skitkul att köra moped igen, back to the 80´s :) !! Tack vare brorsan så fick vi...
...hembakat till kaffet. Tack för goda bullar! Jag är dålig på att baka men de få gånger jag gör det tycker jag faktiskt att det är riktigt kul - och framförallt GOTT!!
Min målar-Pelle ser lite sliten ut, tur vi tog en fikapaus!
Stockrosen vid söderväggen blommar fint nu, första året vi har en sådan. Ska absolut plantera fler, tycker de är fina!
'Mina' ekologiska gräsklippare :) Hästarna hjälper till så gott de kan vad gäller trädgårdsarbetet - gräsklippning och gödsling!
Idag på vår ridtur gick Góffi jättefint i tölten, märks att han är starkare nu och mer musklad. Kul när man känner skillnaden! Emma hyr Mr i veckan och idag hoppade hon honom i paddocken. Hon kom hem och var nöjd med Mr! Hade gott jättebra!! Två nöjda ryttarinnor i huset :)
Framåt kvällkvisten körde vi till Ann-Christin för att kolla på hennes fem alldeles ljuvliga 7-veckors kattungar. Kan garantera er att det var fullt ös på dem! Hundarna var med men vi vågade inte låta dem träffa kattungarna, båda pojkarna är lite väl förtjusta i katter - inte så att de är elaka men väldigt lekfulla och lite väl påflugna. Efter kel och fotande av de små liven och en kopp kaffe tog vi hundarna på en härlig kvällspromenad i skogarna i Södra Bygget - blöta blev vi efter en häftig åskskur men hundarna hade kul när Emma sprang och busade med dem så vad gjorde lite blöta kläder!
Kattungarna har slagit läger i trådbackarna i hallen.
"Kom igen brorsan, nu fightas vi!"
Emma gosar med en av ungarna.
Fick precis ett sms av hovslagaren som skulle ha kommit kl 10 imorgon - den stackarn har fått kräksjukan...:( Góffi behöver nya skor men de han har sitter nog veckan ut förhoppningsvis. Krya på dig Sigge!
Nu är det läggdags sen länge, klockan är över 1... till och med Emma hann lägga sig före mig idag annars är hon en riktig nattuggla hon med.
Så gott natt på er!
/ Ulrika

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Tack för trevligt sällskap idag, god mat och en härlig film var väl inte fel?
Vi får försöka få ihop en till tjejkväll om en månad igen.
Kram

Anna Lycksäter sa...

Å, vad är det jag ser? Not uppdaterat ännu :( Hade ju hoppats på lite ny läsning.

Kram Anna