tisdag 29 juli 2008

Härliga Österlen!

I måndags eftermiddag styrde vi mot Österlen, eller närmre bestämt Skillinge där mamma och pappa har hyrt en stuga. Hundarna fick snällt stanna hemma denna dag... Vilket vackert landskap Skåne bjuder på - inte helt olikt vissa delar av England! Härligt att köra genom Brösarps backar på slingriga vägar. Östra Sönnarslöv måste ju vara värsta metropolen, körde säkert förbi 3 skyltar som visade vägen dit, kan det må hända vara för att Tiffany Persson mumera bor där??! Vädret kunde inte vara bättre, precis lagom varmt (ca 26 grader). Vi mötte upp mamma och pappa i Skillinge hamn. Vi gjorde ett besök i en butik innan vi satte oss på Glassbåten. Åt en för mig ny smak, bananglass med massor av chokladbitar i - mums mums!Kossor betar på Brösarps backar - kort taget från bilen.
Gott med glass i värmen!
Lilla mamma och jag på Glassbåten i Skillinge hamn.
Charmig liten hamn i Skillinge.
Gulligt hus fullt med stockrosor i blom.

Medan pappa och Pelle gick för att handla mat inför kvällen gick mamma och jag in i ett galleri med tavlor, keramik och smycken. Köpte gulligt keramikhjärta på en pinne och en liten blomma, också den i keramik på en pinne. Att göra av med pengar har aldrig varit svårt...
Stugan låg härligt inbäddad och med bara 100 m till havet. Vilken underbar strand! Ni kommer nu att få se bildbevis på årets första dopp - när jag badar då är det varmt i vattnet ska ni veta. Är värsta badkrukan annars...
Raska kliv på väg ner mot stranden...
...där jag först var tveksam till om det skulle badas eller inte men det var ju jättehärligt i vattnet...
...så snart var Pelle, jag och pappa i och svalkade oss medan mamma fick fixa bildbevis på detta - händer inte särskilt ofta att vi hamnar i plurret nämligen. Skillinge's Baywatch-team ;) (Snygg bonnabränna Pelle!)

Framåt kvällen lagade Pelle till en mycket god middag till oss, han är en hejare på det - han skämmer bort oss så!! Tack mamma och pappa för en mycket trevlig och avkopplande dag i ert semesterparadis - kram på er! Slappar utanför stugan.
Härligt goda grillade champinjoner!

Potatis med färsk basilika, bönor och Västerbottenost, så jädrans gott!

Pappa hugger in på läckerheterna - mums!

Vitlöksfylld grillad fläskfilé, en kryddig korv och en härlig grönsallad med kall sås till. Till efterrätt fruktsallad på färska hallon, nektariner och vindruvor med en klick grädde - kan lova att vi blev mätta och goa!

Har fler bilder som jag vill visa - återkommer med dem.

Kram, Ulrika

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad gott det lät!! Blev hungrig igen ju.
Ni ser ut att ha haft en härlig dag :)
Och att du hoppade i plurret, det var inte illa.

// Pernilla och boysen.

Anonym sa...

Den där maten ser inte helt fel ut. Kan lätt erkänna att jag är ganska avundsjuk på dig som har en sådan mästerkock hemma.

Kram