söndag 10 maj 2009

Hästar i stallet!

Vilken häftig känsla att gå ut på morgonen och mötas av ett varmt gnäggande när stalldörren öppnas! Allt har flutit på bra, Góffi gick in i transporten utan tvekan - han verkar ta det mesta med ro och han har funnit sig väl till rätta här hemma redan. Hans sällskapsdam Crona, även hon en islandshäst, verkar också trivas med livet i Tubbarp. Första natten fick de stå inne för att bekanta sig lite med varandra och när vi släppte ut dem igår morse var det precis som om de alltid hade gått ihop. De har funnit varandra från början! Góffi har hittat saltstenen, slurp!En rejäl pojk den där Góffi! Saskia tyckte att Crona mer eller mindre såg ut som en shettis i jämförelse ;) Det är vårt hus som ni ser i bakgrunden, så smidigt att ha hästarna så nära! Crona spejar ut över Tubbarp - hennes nya tillfälliga hem.
Som ni ser står hon i öppningen i stenmuren som går genom hagen. Góffi, som var fullt upptagen med all god mat såg inte när hon gick till andra sidan första gången och han kunde inte förstå hur hon kommit dit. Han gick längs muren en stund innan han bestämde sig för att ta kortaste vägen - skutt så var han över! Sigrid har berättat att han är väldigt road av att hoppa och det har han redan levt upp till. Han gjorde nämligen lika dant när han skulle tillbaks ;)
Så härligt med hästar i hagen!

Igår tog Pelle och jag hundarna och Góffi på en gemensam promenad. Tänkte jag ville bekanta mig med honom lite mer så här på hemmaplan innan jag sitter upp. Han var pigg och framåt men väldigt lyhörd. Hundarna såg lite fundersamma ut i början men efter en stund tyckte de att det var helt okej att matte tog hästen med sig på rundan. Idag ska jag sitta upp och följa med Pelle och hundarna på rundan, ska bli så kul!


Hörs!
/ Ulrika

1 kommentar:

Anonym sa...

Va härligt med hästar utanför fönstret!

Bodil