måndag 16 mars 2009

Norrköpingutflykt!

I fredags styrde jag bilen mot Norrköping för att hälsa på syrran med familj. Det var en himla massa trafik och jag slutar aldrig förundras över hur en del bilister kör... Visst är det irriterande med folk som inte vågar köra på när det är enfiligt med mitträcke - de ligger och småfiser i 70-80 km/h för att så fort det blir 2-filigt köra mer än lagligt så att man knappt kan köra om för att slippa bromsklossen vid nästa enfiliga passage. Mycket irriterande!!!

Kom upp vid 18-tiden och körde då direkt till Emma's ridskola som ligger i Hageby. Hon red hopplektion på Noak som hon skulle tävla sen på söndagen. Blir imponerad av hur hennes ridning har utvecklats sista året - hon är jätteduktig!
På söndagen var det då dags för tävlingen som hölls på Hageby. Emma red felfritt både i grundomgången och i omhoppningen vilket resulterade i klassvinst! GRATTIS EMMA!!Kommer inte ihåg vilken klass det var men hinderna var ca 80 cm. Emma som hoppat 1.10 m på träningarna tyckte det var alldeles för låga hinder medan jag, som med skräckblandad förtjusning en gång ridit en 80-bana tycker det är mer än tillräckligt... 'Noak's hästskötare var snabbt framme för att krama om sin ögonsten efter en fin insats.
Syrran, som inte direkt är någon hästtjej, ställde upp på fotografering tillsammans med det vinnande ekipaget. Tror att Emma var ganska nöjd med dagen!

Emma och 'Noak' - igen...!

Fredag kväll hade min svåger Björn lagat goda hamburgare som vi åt med diverse tilltugg. Både Kina och jag har haft turen att träffa karlar som tycker det är kul att laga mat och som dessutom är väldigt duktiga på det! Efter vi ätit oss mätta intog vi TV-soffan och kollade 'Så ska det låta'. En trevligt avslutning på första dagen hos syrran!

Lördag kom och då var det shopping som gällde! Det blev 2 par jeans och 4 toppar inhandlat (va, inga skor, ingen kofta?!). Vi mötte svåger Björn för att käka lunch på en salladsbar innan vi gick en sväng till. På em gick Kina och jag en härlig långpromenad runt Lindö medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. På kvällen åkte symaskinen fram för att lägga upp mina jeans (har inte begåvats med långa spiror direkt så det blir till att lägga upp byxorna...) Melodifestivalen kändes som ett 'måste' denna kväll. Jag vet fortfarande inte vilken låt jag tycker skulle ha vunnit. Ärligt talat, känns som det kvittar!

Söndag var det tävlingsdags för Emma som sagt, men innan dess hann vi med att vara lite kulturella. Vi åkte till 'Arbetets museum' för att kolla på fotoutställningen om 'Hästmannen', en dokumentär som visats på TV. Utställningen låg 7 våningar upp, vi skippade hissen och tog trapporna istället. Oj, det var jobbigt men väl värt att gå alla trappor för denna utställning. Vilka fantastiska foton på en lika fantastisk människa!! Ni som inte sett filmen, se den!

'Hästmannen' - en härlig människa med en härlig syn på livet. Av honom kan vi lära mycket.

Vi hann även med att kika inom en annan utställning som jag inte minns namnet på. På ett långt löpande band visades massa olika saker från 30-talet fram till 80-talet. När 70-talet rullade förbi kunde jag inte låta bli att fota dessa coola dojjor - minns att min moster hade nåt liknande som vi brukade stylta runt på när vi mimade till ABBA:)

Wow, vilken nostalgi!Tack kära syster för en trevlig helg!
Och tack svåger för din goda mat! Björn liftade med mig ner till Kalmar, det var skönt att slippa köra själv hela vägen hem.

Ha det så gott!

/Ulrika

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig helg ni har haft, och grattis till lilla ryttarinnan.
Jag kan tänka mig vad som står högst på hennes önskelista ;)
Vi ses i helgen.
// Kram från Lidhultarna.

Anonym sa...

Verkar som att du har haft en mysig helg. Vad jag saknar hästarna ibland när jag hälsar på din blogg:( Grattis till Emma!! Förmodar att du laddar för helgen:)