måndag 23 mars 2009

Årets första utställningshelg!

I fredags kväll kom Anna ner till mig för att kunna följa med 'Putte' och mig ner till Malmö och Höganäs. Käkade tacos (typisk fredagsmat eller va'då!) och kollade 'Let's Dance' innan vi rastade hundarna för natten. Putte, som sluppit lindrigt undan vad gäller bad i veckan pga att vår varmvattenberedare gick sönder i måndags (fick en ny beredare installerad på fredag em) fick snällt följa med matte in i duschen för att i ett desperat försök få hans skägg något mindre rödbrunt... Suck, mer missfärgat skägg än hans har jag sällan skådat :(

Klockan ringde 4.45, okristligt tidigt med andra ord för oss morgontrötta. Upp kom vi i alla fall och iväg for vi. Rastade 'Putte' vid Ekerödsrasten så att han var färdigkissad/bajsad när vi kom fram till Mässhallarna strax efter 8.

Tyvärr var det domarbyte denna dag... Hade sett fram mot att ställa för Pia Prahl, gillar hennes noggranna bedömning och utförliga kritiker. Istället var det en finska vid namn Paula Heikkinen-Lehkonen (eller Heikon-Bacon som är lättare att lägga på minnet;)) som hade fått den stora äran att döma de 68 beardisar som var anmälda till SV-09.
Av 16 öppenklass hanar varav en hel del åkte ut på 2:or i kvalitét placerade sig Putte som 4 med CK och följande kritik:

"Bra storlek och korrekt proportioner Tillräckligt kraftig o maskulin Utmärkt huvud Bra överlinje Bra skuldror Bra djup o volym på bröstkorg Välvinklad bak Riklig aningen mjuk päls Utmärkta rörelser"

Vi lämnade den trånga Mässhallen efter bedömningens slut och körde till Höganäs där vi skulle bo på vandrarhem. Efter incheckning tog vi med 'Putte' ner till stranden där han fick springa och busa en bra stund. Kallt och blåsigt var det men fint! Anna hade kameran med sig och fick några helskumma bilder på Putte där han ser enögd ut:) Kommer att lägga ut lite bilder från helgen när Anna hunnit gå igenom dem.
Mat behöver man som bekant så vi åkte in till Höganäs city och käkade thaimat tills magen kändes sprängfylld... Gott var det!
En snabb runda in på Kvantum för att köpa lite förnödenheter inför morgondagens utställning innan vi kröp ner i våra sängar redan klockan 19.30 - underbart skönt! Rastade 'Putte' sista vändan vid 22-tiden sen sov vi som stockar fram tills klockan ringde vid 7.

Efter att 'Putte' varit ute och lyft på benet x antal ggr (dessa killar va') käkade vi frukost och tog en hederlig 'raggardusch' för att sen åka till 'Blå Hallen' där dagens specialutställning skulle hållas.
'Putte' var inte lättställd denna dag kan jag lova... Pigg och full med bus fick vi springa extra varv för att domaren, Ulrica Göransson, skulle kunna bedömma hans rörelser... Han tittade på allt annat och var inte alls koncentrerad på mig och mina försök att sansa honom. 'Luuuugn', inte hjälpte det inte!
Trots att vi inte var överrens 'Putte' och jag gick det väldigt bra! Av 12 öppenhanar blev han slutligen 2:a med CK och fin kritik:

"Maskulin hane av härlig modell Tilltalande skalle, härligt uttryck Mkt god anatomi Fast rygg i rörelse Tilltalande kille av den rätta sorten Kunde önska strävare pälskvalitét Välvisad"

'Putte's blivande fästmö Honeytaste Star Quality ('Mimosa') levde verkligen upp till sitt namn idag genom att bli bästa tik med cert som gav henne championtiteln! Vilken böna!!
*****STORT GRATTIS MARIE!!*****
Hon blev dessutom BIR över hanen Alistair's Honky Dory (grattis till dig med Lars!)

'Blå Hallen' är en utmärkt plats för våra specialer och det vore väldigt synd om den skulle rivas som tydligen är planerat... Hoppas ni var många som skrev på protestlistorna och att de gör någon nytta när politikerna ska ta sitt beslut. Vart ska alla boulare ta vägen om den rivs??!

Tack Anna för en trevlig helg - när gör vi nästa utflykt tro!? Och tack Pernilla för den mumsiga pajen, den satt fint:)

På återseende! / Ullis

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till de fina placeringarna i helgen!!!